Skip to content

Kinesitherapie

U kan bij ons terecht voor

 • Algemene kinesitherapie
 • Bekkenpijn
 • Blessurepreventie
 • Cardiale revalidatie
 • Manuele therapie
 • Nek- en rugklachten
 • Orthopedische revalidatie
 • Pelvische reëducatie
 • Perinatale kinesitherapie
 • Pre- en Post-operatieve aandoeningen
 • Sportrevalidatie

ONZE SPECIALISATIES

Dry Needling

Dry Needling is een techniek, waarbij door middel van naalden, spieren worden aangeprikt met als doel pijndemping, en normalisatie van tonus en functie van de spier.

Triggerpunten zijn 'spierknopen' die zich in de spierbuik kunnen bevinden. Deze lokale pijnpunten in de spier kunnen ook vaak pijn op afstand geven binnen het lichaam. Triggerpunten kunnen zich o.a. uiten in: pijn en stijfheid in een spier of 'op afstand' (vb: uitstraling naar onderarm), bewegingsbeperking, krachtsverlies, hoofdpijn, koude-, warmtegevoel,...

Vooraleer er wordt overgegaan tot het toepassen van dry needling zal er een uitgebreide anamnese en functioneel onderzoek plaatsvinden. Door gericht spieronderzoek, het opsporen van triggerpunten en een accurate behandeling kan dry needling een aanvullende meerwaarde zijn binnen uw therapie.

Pelvische Reëducatie

Pelvische reëducatie is een therapie die gericht is op specifieke bekkenklachten bij zowel mannen, vrouwen als kinderen. Wanneer de bekkenbodemspieren verzwakt of te sterk zijn kan dit leiden tot o.a. urineverlies, incontinentie, bedplassen, bekkenpijn, seksuele dysfuncties, etc..
Het terug leren (on)bewust aan- en/of ontspannen van deze bekkenbodemspieren is van essentiëel belang en zal geschieden met behulp van o.a. biofeedbacktraining, electrostimulatie, oefeningen en blaastraining.

Sportrevalidatie

Elke sport vereist zijn sportspecifieke behoeften.
Kracht, stabiliteit, flexibiliteit en mobiliteit zijn één van de 4 belangrijkste pijlers die in elke sport een voorwaarde zijn om deze optimaal te kunnen uitoefenen.
Wanneer één of meerdere van deze pijlers verstoord geraakt kan dit leiden tot een functioneel verlies met overbelasting- en/of ontstekingsletsels tot gevolg.
Ook kunnen we door het corrigeren van uw lichaamshouding en/of - techniek aan blessurepreventie doen!
Het is ons doel om de sporter terug te brengen naar een desgewenst niveau, zodat hij/zij de sport opnieuw naar behoren kan uitoefenen, zonder functioneel bewegingsverlies en/of pijn.

Perinatale Kinesitherapie

De perinatale periode is de periode vlak voor de geboorte en erna. In deze fase van de zwangerschap (vanaf de 24ste week) wordt er specifieke begeleiding gegeven (oefeningen, technieken, advies, etc..) om de laatste maanden zo optimaal mogelijk te beleven en naar een vlotte bevalling toe te werken.

Ook na de zwangerschap is het van belang om uw lichaam terug in zijn optimale vorm en conditie te brengen. Met de juiste ondersteuning kan dit proces verscheidene klachten, waaronder bekkeninstabiliteit, verhelpen.

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialistische behandelingsvorm, waarbij door middel van de handen, specifieke mobilisaties en manipulaties worden uitgevoerd.

Alvorens deze technieken worden toegepast wordt er op een gestructureerde, zorgvuldige en veilige manier onderzocht waar en in welke mate de spier- en/of gewrichtsbeweeglijkheid is afgenomen.
Door manueel te behandelen kan er beter gevoeld worden waar het letsel/probleem zich bevindt en kan er specifieker en gerichter behandeld worden.

Bekkenpijn

Bekkenpijn is het symtoom van een systeem dat uit balans is geraakt. Dit systeem omvat de beenderen, de gewrichten, de spieren en de zenuwen van het bekken en de lage rug. Het bekken vormt een ring die bij elkaar gehouden wordt door ligamenten en kraakbeen. Deze structuren kunnen uitrekken of opspannen als antwoord op hormonale veranderingen.

Tijdens de zwangerschap ondergaat het systeem belangrijke hormonale veranderingen die ervoor zorgen dat het geboortekanaal kan vergroten tijdens de bevalling.
De gewrichtsbanden van het systeem verslappen en het bindweefsel en de spieren versoepelen. Hierdoor kunnen de beenderen van het systeem in geringe mate verschuiven ten opzichte van elkaar en zo in een verkeerde positie belanden. Deze ‘vreemde’ stand van het bekken veroorzaakt pijn en stoort de normale bewegingen. Functionele bewegingen die ooit vanzelfsprekend waren, worden nu als moeilijk en pijnlijk ervaren. Deze pijn kan zich uiten rond het schaambeen (vooraan) fo rond het staartbeen (achteraan).
De kinesitherapeutische behandeling van bekkenpijn bestaat uit het opsporen van de juiste problematiek, gevolgd door oefentherapie. Bij de oefeningen ligt de nadruk op stabiliteit en symmetrie. Bewegen is goed zolang de bewegingen op de juiste manier plaatsvinden. Tevens worden tips meegegeven voor de dagelijkse activiteiten.